13 Ocak 2010 Çarşamba

QUICK CHINA'DAN NOTLAR / Uzakdoğu Yemek Kursları

http://blog-decalagehoraire.blogspot.com/2010/05/uzakdogu-yemekleri-kursu-quick-china.html


Quick China’nın Gaziosmanpaşa şubesi Çin, Tayland ve Japon mutfağına temel bir giriş için yemek kursu veriyor.

Gruplar 8-10 kişilik. Grup ne kadar homojense, dersler o kadar eğlenceli.

Acılı tavuk salatası, shanghai tavuk, köri soslu fesleğenli dana eti yapımıyla başlayan süreç, amatör suşi yapımıyla son buluyor.

Her kursiyer her yemeği yapıyor. Üstelik yapılan her yemeği de orada yiyor.

Bu yemeklerin ev mutfağında denenmesi ise mutfağın genel çehresinde bir değişime neden olabiliyor. Yemek malzemelerinin hazırlanması süreci uzun, yapım süreci gayet kısa. Buna paralel bir yaklaşımla da mutfağın dağılma süreci gayet kısa, toplanma süreci de gayet uzun.

Bu nedenlerle, “hadi bu akşama da Yaki Meşi yapayım” modu oluşmuyor. Ancak, hafızaya ve yemek dosyasına kaydedilen bilgilerin gerektiği zaman ve gerektiği yerde çıkabileceği inancı var.

Bu inançla da gidip, Quick China’nın hafta sonu 13.00 – 16.00 açık büfesinde artık gönül rahatlığıyla yiyebiliyorsunuz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ücretleri hakkında bilginiz var mı?

Damla T. dedi ki...

5 haftadan oluşan kurs 350 TL olarak hatırlıyorum