10 Nisan 2010 Cumartesi

ÇENGELHAN BRASSERIE – ANKARA


Çengelhan Brasserie, Ankara Kalesi’nin ana giriş kapısının hemen karşısında, Rahmi Koç Müzesi içinde yer alıyor.

Kale ve çevresinin kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Koç Grubu tarafından restorasyonu yapılarak, nefis bir çehreye bürünen ve 2005 yılında açılan tarihi Çengelhan, hem Ankara’daki ilk sanayi müzesini hem de Ankara’nın bu en otantik restoranlarından birini içinde barındırıyor.

Divan Grubu’nun işlettiği ve Chaine des Rotisseurs üyesi olan Çengelhan Brasserie, taş duvarlar arasında, cam tavanın altında, tarihi objelerin yanında değişik bir yemek zevki sunuyor.


Sıcak çavdar ekmeğine eşlik eden halis zeytinyağı ve tulum peyniri görünümü kadar lezzetli. « Bu yediğim en güzel …. » hissiyatını edinememekle birlikte, hem başlangıçlar hem ana yemekler olması gerektiği lezzette.

Hafta içi öğle yemekleri için ; başlangıç, ana yemek, tatlı ve çay / kahveden oluşan (29 TL) bir menü imkanı sunuyor. Hafta sonu akşam yemeklerine canlı müzik eşlik ediyor. Sabahları da, Fransız, Amerikan, Türk ve Sağlıklı kahvaltılarından oluşan dört seçenekli kahvaltı tabakları var.



Gayet hızlı ve güleryüzlü bir servis var. Yabancı konuklar veya Ankara’da yaşayan yabancılar açısından İngilizce ve Fransızca’yı gayet iyi konuşan personeli de not düşmek gerekir. Yemeklerin görsel sunumları çok başarılı. En büyük artısı da bu.

Başlangıçlar 15-20 TL; ana yemekler 25-35 TL aralığında. Porsiyon, fiyat dengesi göreceli.



Bir haftasonu gündüz önce Rahmi Koç Müzesi’ni geziniz; ardından bu şahane ortamda yemeğinizi yiyiniz; son olarak alt kattaki Haziran’a kadar devam edecek olan ve Blog Yazarı’nın hayran olduğu Henry Kubjack’ın “Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” sergisini gezerek günü tamamlayınız.

Mutlaka tavsiye edilir!

Çengelhan Divan Brasserie: Tarihi Ankara Kalesi, Ulus, Ankara. Tel: 0 312 309 6800.

Hiç yorum yok: