9 Mayıs 2010 Pazar

MEZZALUNA - ANKARA


Son dönemin en keyifli akşamlarından biri… İran Caddesi’ndeki Mezzaluna’dayız. Mezzaluna İtalyanca’da “yarım ay” anlamına geliyor.

Bir İtalyan restoranı olan Mezzaluna’nın Amerikan menşeli olması aslında gayet ilginç sayılabilir. Mezzaluna ilk olarak Milanolu bir işadamı ile Floransalı bir mimar tarafından 1984 yılında New York’ta açılıyor. Daha sonra Amerika’da çeşitli şehirlere genişliyor. 1995 yılında da Amerika dışında ilk kez Türkiye’de açılıyor. Halihazırda Türkiye’de 6’sı İstanbul’da, 3’ü İzmir’de ve 2’si Ankara’da olmak üzere toplam 11 şubesi var.

Başdöndürücü (biraz da kafa karıştırıcı) menüsü, keyifli ortamı ve süper lezzetli yemekleriyle kuşkusuz Ankara restoranları kategorisinde en iyilerden… Menüde sırasıyla başlangıçlar (antipasti), salatalar, pasta (makarnalar), ızgaralar, risotto, pizzalar ve tatlılar bulunuyor.

Denenen lezzetlere gelince…


İlk sırada, karides, elma, avokado, kuru üzüm, kereviz sapı, domates ve yeşilliklerden oluşan ve üstüne limon suyu eklenmiş Cioppatina salatası var. Farklı tatlar arasında süper bir uyum yakalanmış. Grano salatası da bir başka örnek: Roka, elma, portakal, kuru kayısı, nar ve buğdaydan oluşan salata gayet hafif ve gayet lezzetli. Rokayla kuru kayısının enteresan bir buluşması!


Mezzaluna’nın özellikle pizzalarıyla yaptığı ünün nedeni ancak yiyerek anlaşılabilir. Parma jambonu, domates, roka, fontina peyniri ve mozzarella içeren Pizza Bianca kişisel favorilerden. İnce hamuruyla denemeye değer bir lezzet.


Gorgonzola soslu bonfilenin de sosu özellikle başarılı. Bonfilenin de pişme derecesi ve lezzeti yerindeydi.


Denenenler arasında, füme somonlu, votka ve domatesli krema soslu Farfalle de var. Gayet lezzetli.

Bütün bunlara Kavaklıdere Egeo kırmızı şarabı eşlik ediyor. Egeo’yu bu ilk deneme… Halihazırda fiyat / kalite açısından en uygun şaraplardan biri olduğu kuşkusuz.


Tiramisu ve çikolata soslu profiterol Bigne ile gece bitiyor. Tadı damağımızda…


Limoncello’yu atlamamak gerek… Pizzadan sonra bence gecenin en başdöndürücü unsuruydu. Hem mecazi, hem de gerçek anlamıyla elbette! Limoncello, %30 alkol oranına sahip digestive amaçla alınan bir limon likörü. Üstteki fotoğraf Mezzaluna’da ikram edilen limoncelloya ait değil. Mezzaluna’daki limoncello shot bardakta ikram ediliyor. Kahve eşliğinde yemeğinize güzel bir final için..


Fiyatlar ortalamanın üstünde sayılabilir. Porsiyonlar da büyük değil. Ancak fiyat / kalite ilişkisi bakımından buna değer. Üstte bahsedilen yemekler ve bir Kavaklıdere Egeo dahil toplam 222 TL ödüyoruz.


Mezzaluna’nın sokağa bakan güzel bir terası var. İçerisi, dışarısı aslında hiç farketmiyor. Çok keyifliydi. Türkiye’den ayrılınca en özlemle hatırlayacağım gecelerden biri olacak kuşkusuz!

Mezzaluna: İran Cad. Turan Emeksiz Sok. No:1 GOP Ankara ; Tel: 0 312 467 58 19; Paket Servis: 0 312 426 74 35

Ankuva Alışveriş Merkezi No:2 Bilkent Ankara,  Tel: 0 312 266 13 59, Paket Servis: 0 312 266 11 62

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Mezzaluna aynı zamanda pizza kesmeye yarayan yarım ay biçimindeki büyük bıçağa da deniliyormuş.

Damla T. dedi ki...

Bugün ilk kez gittiğim Bilkent-Mezzaluna hakkında da bir yorum eklemek istedim. Buraya dair olumsuz izlenimleri duymuştum; bu gidiş, bunları teyid etme fırsatı oldu diyebilirim. Gayet ferah, hoş bir ortamı olmasına rağmen servisi ve yemekleri çok vasat. Gidilecekse, adres Çankaya-Mezzaluna olsun.