20 Mayıs 2010 Perşembe

WAFFLE DURAKLARI - ANKARA


Ankara’da güzel waffle yapan yerlerin arayışındayız…

İlk durak: Waffle Corner… Çankaya, Turan Emeksiz Sokak’ta… Kim ne derse desin, gayet başarısız! Sunumuyla, lezzetiyle bir hayal kırıklığı… Oysa, küçük ama sevimli bir iç mekanı, önünde bahar için ideal bir terası var. Hem Tunalıhilmi, hem Filistin Caddesi’ne yakın olması da ciddi bir avantaj. İşletmenin tek spesiyalitesinin bu olmasının ve adının yarattığı beklentiyle waffle severler olarak daha lezzetli bir waffle isterdik…(Fiyatı 10 TL).


İkinci durak: Zıkkım WafflePanora AVM içinde, food court’un girişinde yer alıyor. Sunumu özensiz. Yoğun talepten kaynaklandığını düşünüyorum. Lezzeti ise ortalamada. (9 TL).

Üçüncü durak: Ab’bas Waffle. Bahçelievler 7. Cadde’de. Ab’bas Waffle’a ilişkin yorum ve fotoğraflara daha önce Nisan Ayı Notları içerisinde yer verilmişti. Burası, İstanbul Bebek’teki küçük dükkanıyla efsane olan Ab’bas’ın franchising ile Ankara’ya açılan bir şubesi. Malzeme seçenekleri diğer waffle yapan mekanlara kıyasla daha fazla. Örneğin, kestane ezmesi seçeneği ciddi bir lezzet farkı yaratıyor.

Servisi hızlı, işletmenin yeri güzel. Ancak lezzeti ortalamada. Belki, kestane ezmesiyle ortalamanın biraz üstüne çıktığı söylenebilir. (9 TL).


Son durak: Timboo Café. Panora AVM içinde, giriş katında… Kişisel favori buranın waffle’ı… Timboo Café’nin yemeklerine ilişkin yazı ve fotoğraflara da blogda yer verilmişti. Waffle da gerek sunumuyla, gerek tadıyla mükemmel. Bu lezzet, iyi bir waffle’ın sırrının kremasından ve hamurundan geçtiğini bir kez daha ispatlıyor.

Kötü bir hamurla ve vasat bir kremayla yola çıkılmış bir waffle’ın içine ne doldurursanız doldurun iyi bir sonuç elde etmek mümkün değil.


Timboo’nun waffle’ının hamuru çok taze ve hafif gevrek. Kreması ise lezzet olarak daha değişik ve daha bol. Dolayısıyla içinde tek başına muz bile harikalar yaratmaya yetiyor. (Fiyatı 11 TL).

Evde denenebilecek ideal bir tarife ise henüz rastlamadım. Bir waffle sever olarak her türlü tavsiyeye açık olduğum notunu düşmek isterim.


Bir waffle’ın ortalama kalorisinin 450 ilâ 600 arasında değiştiğini de belirterek bu yazıyı bitirelim.

Ama, iyi hazırlanmış bir lezzete bence bu kalori değer!

Not: Waffle'ın kökeni hakkında bilgi için lütfen aşağıdaki yorumlara bakınız!

26 yorum:

Aylin dedi ki...

Ben de bir waffle-severim. Şimdiye kadar 3-4 yerde denedim ama tek beğendiğim Cepa'da yemek katında asansörlerin önünde bir büfeden servis veren waffle'cı oldu. Adını ne yazık ki tam olarak hatırlayamıyorum ama (afi gibi bişeydi), tarif ettiğim şekilde bulunabilir... Ben de ayıla bayıla mekan olarak da sevebileceğim bir waffle'cı arıyorum...

Murat dedi ki...

Waffle her ne kadar gayet “american” dursa da, birçok kaynağa göre büyük ihtimalle Belçika kökenli bir hamur işi. Fransızlar waffle kelimesinin etimolojik olarak “walfre”a dayandığı fikrinde. Hatta 15. yüzyıldaki bazı Fransız yemek kitaplarında, mutfak araç-gereçleri başlığı altında “waufre” ütüsünden -waffle iron- (ilginç bir anneler günü hediyesi olabilir mesela) bahsediliyor. Aslında dondurma külahları da aynı aileden (waffle-wafer-gofret) geliyor ve hepsi ortaçağ Avrupa icatları. Bu arada waffle’ın bugünkü Fransızca da karşılığı gaufre. Bu da Türkçedeki gofreti (gaufrette) açıklıyor biraz. Fransızlara göre zamanla walfre, waufre'a, o da gaufre dönüşmüş.

Damla T. dedi ki...

Murat,

Ekleme için teşekkürler.

Telaffuzuna ilişkin de görüş ayrılıkları var. Kökeni Amerikan olmadığı için "vafıl" değil de; "vafel" şeklinde okunması da aslında mümkün.

Damla T. dedi ki...

Aylin,

Bunu duyduğuma sevindim. Arayışlarımıza devam edelim o halde :) Cepa'yı ilk fırsatta deneyeceğim; sen de Timboo'yu dene, tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

Bahcelievler'de bulunan Ab'bas'in İstanbul'daki Abbas olduguna dail suphelerim var. Buradakinin isminde ' isareti var ki bence aslindan ayiran ufak bir isaret.

Damla T. dedi ki...

Oburcan,

Merak edip baktım. İstanbul'daki de kesme işaretli Ab'bas :)http://www.abbaswaffle.com/index.html

Zaten Ankara'daki Abbas'ın duvarına astığı gazete küpüründe franchising olduğunu okumuştum.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Resimdeki gerçekten çok kötü bir waffle, fakat zıkkımda yuvarlak yapmıyorlar, karıştırmış olabilirsiniz. Timboo aslen big chefs'ten ayrılma bir ekip diye biliyorum, dolayısıyla bigchefs ve cafemiz ile aynı waffle'ı yapıyor.Onlar da çok lezzetli. Sadece 3 yer mi bulabildiniz waffle yapan, daha bir sürü yerde var halbuki.

Damla T. dedi ki...

Merhaba Adsız (Bir dahaki ziyaretinize adınızı da isterim ;)

Fotoğrafların sırasında bir karışıklık olabilir. İlk baştaki ve en sondaki fotoğraf Timboo Cafe'ye ait. İkincisi Waffle Corner'ın; üçüncüsü de Abbas'ın. Panora AVM içindeki Zıkkım'ı yediğimde makinem yanımda olmadığı için çekemedim. Dolayısıyla burada fotoğrafı yok. Haklısınız, onlarınki yuvarlak da değildi.

Açıkçası bir waffle sever olarak ciddi sayıda ve birçok yerde waffle yedim. Burada, bende en çok iz bırakanları ve Ankara'da bir şekilde çok popüler olanları yazayım dedim. Tavsiyeleriniz varsa, buyrunuz ;)

Damla T. dedi ki...

Yeni denediğim bir waffle'cıyı eklemek isterim: Kentpark AVM içinde, fast food katında: Choco Bons Waffle. İşletmenin tek varlık nedeni bu olup da, nasıl bu kadar özensiz olabiliyorlar anlamıyorum. Hamuruyla, lezzetiyle, sunumuyla çok çok vasat. Tavsiye edilmez!!

Anıl dedi ki...

merhaba arkadaşlar. ben bir waffle hastasıyım haftada en az 2 tane yemeden duramam. tahmin edeceiniz üzere ankaradaki çoğu waffleciyi denedim. bir gün levent waffleye gittim. bahçeli 7. cad. 25. sokakta. hayatımda böle bi waffle yemedim. buranın ustası ve sahibi ab'bas wafflenin istanbul şubesinde senelerce ustalık yapıp eğitimini orada almış. eğer gerçek bir waffle istiosanız burayı ziyaret edin fiyat 7 lira usta inanılmaz cana yakın çok güleryüzlü. kesinlikle memnun kalırsınız. dükkan hiç boş kalmıo. benim gittiğim gün gençlerbirliğinden bir oyuncuda ordaydı sanırım adı bilal di bilal çubukçu. oda daimi müsteriymiş. ciddi sölüorm orayı bir ziyaret edin emin olun memnun kalacaksınız. şimdiden afiyet olsun. :)

Damla T. dedi ki...

Merhaba Anıl,

Samimi yorumun için teşekkürler :) O kadar çok övmüşsün ki, Levent waffle gidilmeyi haketti. Yalnız, umarım reklam değil; objektif bir yorumdur. Bakalım, gidip, göreceğiz.

Adsız dedi ki...

Tunalı bestekarda office superstoreun hemen yanında lox cafenin wafflei mukemmeldir.

Damla T. dedi ki...

Bugün de Mado'da meyveli, dondurmalı waffle denedim. Gayet başarısız. Waffle ile uzaktan yakından ilgisi yok.

Adsız dedi ki...

bencede tunalıda ki the loxu deneyin bencede waffle ı muhteşem

Adsız dedi ki...

Ankarada Waffle ın Tek Adresi Bahçelievler 7.Cadde 25.Sokak . . . Levent Waffle . . . 2000e yaklaşan facebook grubumuz . . . http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=46318678409&ref=ts

Adsız dedi ki...

bilkent kyma'da güzel waffle yapılıyor, standart olarak pastacı kreması, dondurma, meyveler ve nutella kullanılıyor.. ve iki kat yapılıyor, sırf bunun için gidilebilir bence.. :)

unspeakable dedi ki...

Anıl kardeş bu kadar abartıyı belki yerdim ama keşke levent vaffılın mazisini bilmeseydim bari yalan söylemesen..ben abbasın ilk gelişini bilirim bölgenin yerlisiyim bana hiç öyle dememişti hikayesini anlatırken leventi işleten kısa boylu arkadaş neyse..en güzeli herkesin kendi fikrini oluşturması galiba bu da tadarak olur sanırım....

sinem dedi ki...

kesinlikle tunalıhilmi The Lox cafe yi tek geçerim.muhteşemler denerseniz pişman olmayacaksınız.

Uğur dedi ki...

Benim de Ankara'da onerebilecegim tek yer The Lox Cafe'dir. Asla pisman olmayacaksiniz. Bu arada bende Ankara'da nerede ne yenir hakkinda bir blog actim. www.tadimliklezzetler.blogspot.com
Takip ederseniz sevinirim. Daha cok yeniyim :)

Adsız dedi ki...

benim sizlere önerebileceğim yer SHUFFLE WAFFLE cebecide yeni ankara sokakta 23/B siyasal öğrencisiyiz iki günde bir durağımız oldu nezih bir yer fiyatı 7 lira kendi wafflenı kendin yaratıyorsun bu muhteşem birşey sınır yok herşeyden koyabiliyorsun yanında çay ücretsiz istediğin kadar iç :))) öğrenci için on numara....

Adsız dedi ki...

Bilkent Ankuva'daki Kyma bence de on numara waffle yapar. Dondurmasız paket servisi de var. O haliyle de nedif. 9 lira da Bilkent için çok iyi bir fiyat. Waffle krizimde akşam 10'a 5 kala "vafııııl" diye serzenişimizde sunumu aksatmadan güleryüzle servis alabilmiştik. Enfes!

Ahmet dedi ki...

Bende ankaranın birçok yerinde yedim ve ümitköyde bulunan waffle art taki tadı hiçbir wafflecıda bulamadım herkese tavsiye ederim.Gerçekten çok lezzetli.Abbastakiler gibi lastiğimsi bir hamur yok kesinlikle.Çok başaralı kesin gidip tadın

Adsız dedi ki...

Evet kesinlikle Ümitköy'deki Waffle art'a bayıldımmmmm.İnanılmaz bir tadı var herkesin bir kere de olsa denemesini şiddetle tavsiye ediyorum.....

Adsız dedi ki...

ümitköyde galleria arkasında ' Big momma's waffle house' diye biyer var ben şahsen waffle 'nı çok beğeniyorum . ortamıda çok nezih bir yer ...

sid buz devri dedi ki...

istanbulda ortaköyden bebege kadar heryerde waffle yedim ama ankara cebeci de kadıköy cafe diye bir mekan.bir waffle yedim inanılmaz güzel hatta muhteşemdi diyebilirim. her hafta muhakkak 3 kez ugrayıp wafflemı yemeden geçmiorum.ben waffle hastasıyım kadıköy

sid buz devri dedi ki...

cebeci hukuk fakültesinin kurtuluş metrosu çıkışında hayatımın en güzel waffleını yedim ve yemeyede devam ediyorum. istanbulda bebektede yedim ama burayı tek geçerim. tavsiye olunur.:)