17 Ağustos 2010 Salı

KUM HEYKELLERİ


Antalya'da 2006 yılından bu yana Kum Heykel Festivali düzenleniyor. Bu yılın teması mitoloji.

Festival, birkaç yıl önce kurulan Lara Beach adındaki bölgede 9. ve 10. plajlar arasında yerini almış. Gündüz güneş altında gezmektense, gece gezmek en ideali. Işıklandırma ve müzikler şahane.




100'e yakın mitoloji kahramanının konu olduğu kumdan heykeller için toplam 7.500 ton kum kullanılmış.10 ülkeden 30 heykeltraş çalışmalara katılmış.

Efsanelerin doğuş hikayelerini ve anlamlarını yorumlayarak bunları kumla şekillendiren sanatçılar bu yılın sürprizi olarak da yılın filmlerinden Avatar'ı oluşturmuşlar. Avatar için ise 250 ton kum kullanılmış.

Deniz  kızları, doğu mitolojilerindeki Zümrüd-ü Anka kuşu, Rus mitolojik ögelerinden biri olan Baba Yaga, Bozkurt Destanı, Yunan Mitolojisi'ndeki kanatlı at Pegasus, Japonların uğur ve şans getirdiklerine inandıkları Maneki Neko da kum heykelleri arasında yer alıyor.



Benim en çok beğendiğim -aşağıdaki fotoğrafta görülen- Leyla ile Mecnûn efsanesinin şekillendirildiği bölüm oldu. Bakış perspektifi, parmakların dokunuşu gayet gerçekçiydi.



Dünyadaki sayılı kum festivallerinden biri olan Antalya Kum Festivali hakettiği ilgiyi gerçekten görüyor mu emin değilim. Geçen sene 120 bin kişi ziyaret etmiş. Bu sene de Kasım ayına kadar açık kalacak.

Antalya tatiliniz sırasında mutlaka uğrayın derim...

Yer: Lara Beach, 9. 10 plajlar arası. Lara - Antalya

http://www.larasandland.com/tr/

1 yorum:

Deniz Özger dedi ki...

Bu haftasonu Antalya'da olcam, iyi denk geldi valla bu haber.