4 Nisan 2010 Pazar

ODTÜ - EYMİR GÖLÜ, BAĞ EVİ

Güneşli bir Pazar günü için en iyi alternatiflerden biri Bağ evi… Öğleden önce, göl kenarında, sakin, dinlendirici bir ortamda kahvaltı; öğleden sonraları ise yine göle karşı şarap-kitap imkanı sunuyor.



Pazar günleri saat 10.00-13.00 arası sunulan brunch’tan, yemeklerden ve genel anlamda servisten beklentiyi çok yüksek tutmamak gerek. Lezzet arayışı için değil de; göl kenarında keyif yapmak için gidildiğinde alınan zevk daha fazla oluyor.

Brunch menüsü de dahil olmak üzere yemek lezzetleri ortalamada.



Mogan Gölü ve ODTÜ arazisi içindeki Eymir Gölü 227 kuş türünü barındırıyor. 40’ı bölgede çoğalıyor, 30’u bütün yıl gözleniyor, geri kalanlar ise göçmen kuşlar. Bu bağlamda, kuş fotoğrafçıları için de Ankara’daki en güzel alanlardan biri.





Eymir Gölü tepelerle çevrili olduğu için şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden gayet uzak. Ayrıca arazinin ODTÜ’ye ait olması ve bu nedenle girişin sadece ODTÜ mensupları ve giriş kartı olanlarla sınırlandırılması burayı sakin yapan bir diğer unsur elbette. Yıllardır süren “Eymir Gölü halka açılmalı mı?” tartışması, isteyen kişinin belirli bir ücret karşılığında giriş kartı çıkarma imkanına sahip olması nedeniyle aslında gayet de yersiz bir tartışma.

Eymir, 1990lara kadar yüzülebilen bir göl iken, sonrasında kirlenme sebebiyle balık bile tutulamaz hale geliyor. Şimdilerde yaşadığı en büyük sorun ise yine kirlilik, buna bağlı olarak toplu balık ölümleri ve kuruma tehlikesi. Sorunların aşılabilmesini umut etmekten başka çare yok…



Göl, aynı zamanda ODTÜ kürek takımının da çalışma yeri.. İzlemek çok keyifli.

Güneşli Pazar günlerinde güneş gözlüğünüz, kitabınız, iPod’unuz eşliğinde tavsiye edilir!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Lezzetler "ortalamada" demişsiniz ama, brunch tabağı gayet leziz duruyor. En azından fotojenik bir tabak olmuş. Fiyatlar nasıl?

Damla T. dedi ki...

Lezzetler bence "ortalamada" idi. Tek favori var: "pişi". Tabağın olduğundan daha lezzetli durmasını da fotoğrafçıya bağlayalım. 23 TL kişi başı brunch, 20 TL semaver. Afiyet olsun! :)