31 Mayıs 2010 Pazartesi

GÜNAYDIN RESTAURANT - ANKARA


Açılacak, açılıyor derken; Günaydın Restaurant nihayet Ankara’da açıldı. Steak House beklerken, karşımıza “Kebap House” konseptiyle çıktı. Ama, biz bu lezzeti de çok sevdik.

İstanbul’da 3 steak house, 1 burger house, 13 tane de köfte ve kebap şubesi olan Günaydın, Ankara’ya da kebap restoranlarından birini açtı ve Arjantin Caddesi, Attar Sokak’ta uzun süren çalışmalar sonunda eski Coconut’ın yerini aldı.

Güzel bir dış mekana, açık mutfağa yalnız biraz sıkışık bir iç mekana sahip. Gelen yoğun talebe bağlı olarak serviste zaman zaman aksamalar oluyor. Ancak, tek kusurunun bu olduğu söylenebilir.


Haydari, tulum peyniri, çiğ köfte, nar ekşili söğürme, bombay pilaki ile başlayıp; antep usulü patlıcan dolma, içli köfte ve lahmacun ile devam ediyoruz. Her biri olması gerektiği lezzette… Ancak, bunlar arasında özellikle çiğ köfte ve içli köfte favorilerimizden. Gavurdağ salatası ise çok başarılı. Geceye Anason miktarı azaltılmış bir Tekirdağ, Trakya serisi eşlik ediyor.

Bize önerilen “sıra kebap”a evet diyoruz. Sıra kebap; adana, piliç şiş ve kaburgadan oluşuyor. Fotoğrafların da açık seçik ifade ettiği üzere adana ve kaburga çok lezzetli. Sıra; adana, pirzola ve kaburga olarak da takip edilebilir.


“Sıra” sona erdiğinde bir yanda ciddi bir doyma hissi; diğer tarafta ise “sıra”yı tamamlayarak görevi başarıyla tamamlamış olmanın verdiği bir mutluluk var.

Sonda, ayva tatlısı, kabak tatlısı ve kaymaklı antep fıstıklı kadayıfı masada yerini alıyor. Hepsi çok lezzetli ama kadayıf ayrıca lezzetli. Mutlaka denenmesi gerekenlerden.


Meyve, çay, kahve ikramlarıyla gece bitiyor ve karşımıza fiyat-kalite ilişkisi bakımından çok makul bir hesap çıkıyor.

Fikir vermesi için; Gavurdağ salata 6.50 TL, antep patlıcan dolma 6 TL, haydari ve patlıcan söğürme 5 TL, adana, piliç şiş ve kaburganın her biri ortalama 15 TL, tatlılar ortalama 6 TL, 1 büyük Tekirdağ rakı 80 TL.

Özellikle hafta sonları için rezervasyon gerekli.

“Kebap”ı nezih bir ortamda ve adına layık lezzette yemek için mutlaka deneyiniz!

Günaydın Restaurant: Arjantin cad., Attar sok., No.6 GOP.

Tel: 466 76 66

2 yorum:

OLCAY dedi ki...

Sizin bu yazınızı okuduktan sonra gitmeye karar verdik. Biz de sıra kebap yedik. Biz de çok beğendik. Yalnız çok kalabalıktı. İstediklerimiz ya çok geç geldi, ya da hiç gelmedi. Belki hafta arası gitmek daha iyi olabilir.

pınar binzat dedi ki...

merhaba hayatım boyunca yediğim en güzel et deneyimini günaydın steak te yasadım ...öneriniz için çok teşekkürler...servisten de memnun kaldık...eti sevmeyen kızım bile et yedi :) günaydın et e teşekkürler :)