29 Eylül 2010 Çarşamba

THE CHEESECAKE FACTORY

Amerika’nın en ünlü zincirlerinden biri. Ülke genelinde toplam 36 şubesi var. Ünü sadece cheesecake “fabrikası” olmasıyla sınırlı değil. Çok güzel ve de çok zengin bir menüsü var. Yalnız yemeklerin lezzetine nispeten büyük porsiyonlar eklenince sonda cheesecake’e pek yer kalmıyor.

Bizim yemeğimizden iştah açıcı görüntüleri altta sunuyorum.




Yemeklerimizi beklerken nefis bir tereyağı ve ekmek...



Somonlu salata... Balsamik sirkeli marul, domates ve çeşitli sebzelerle...



Bir klasik burger...



Bir de minik hot dog’lar...



Yemeğin finalini de en sadelerinden bir cheesecake yapıyor. Yanında taze çilekle servis ediliyor.





Promosyon kuponlarımızı da çantamıza koyup, çıkıyoruz.

The Cheesecake Factory, Washington’daki ortalama restoranlardan biri... Bunu şu bakımdan belirtmekte fayda görüyorum: Burada ortalama bir restoran bile çok özenli. Karşılama, servis hızı, yemeklerin sunumu gayet kusursuz. Örneğin, sipariş ettiğiniz hamburgerin ekmeğinin bayat gelmesi söz konusu değil. Gelen yemek beklentinizi karşılamayabilir; ancak bunun nedeninin aşçıdan veya yemeğin lezzetinden kaynaklanma ihtimali çok düşük. Olsa olsa tercih veya zevk farklılığından doğabilir.

Dolayısıyla ortalama bir restoranda da ortalama rakamlar ödeyerek iyi bir hizmet beraberinde çok lezzetli yemek yeme imkanına sahipsiniz.

Bunun dışında, şehirdeki restoranları daha iyi tanıtabilmek amacıyla her yıl Ağustos ayında “DC Restaurant Week” düzenleniyor. Bir hafta boyunca başkentteki en iyi 170 restoran 21 dolara (başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan) bir öğle menüsü, 36 dolara da akşam menüsü sunuyor. Şehrin gözde restoranlarını halkın tanıması için gayet cazip bir fırsat.  


Bu arada, iPhone 4'e ilişkin önceki yazıma atıfla, yukarıdaki fotoğrafların iPhone 4'ün kamerasıyla çekildiğini de not düşeyim.

4 yorum:

gezicini dedi ki...

sevgili Damla,
Amerika yazılarını merakla takipteyim. Son olarak yazdığın bu yazı ile Miami günlerimizde ziyaret ettiğim Cheesecake Factory yeniden aklıma geldi. Ne kadar çok çeşit vardı. Fiyatları da bizim buradaki benzerlerine göre ucuz sayılır. Teşekkürler.
sevgiler
gorki

Damla T. dedi ki...

Merhaba Gorkem,

Fiyatlar makul, menu zengin, yemekler cok lezzetli... Eh, daha ne olsun :)

Adsız dedi ki...

Yemekleri geçtim, cheesecake harika görünüyor, afiyet olsun.
Sevgilerimle

Damla T. dedi ki...

Sevgili Pinar,

Bu bizimki cheesecake'ler arasinda en sade olandi. Daha ihtisamli gorunenler vardi da, buyuk ihtimal kalorileri de o denli ihtisamliydi ;)