7 Ocak 2011 Cuma

Güzel Fikirler: My Shoe Café

Yakınımızdaki bir alışveriş merkezine bir kafe açıldı. Konsept ilginç geldi: My Shoe Café. İlginizi çekeceğini düşündüm, yazıyorum.

Hatta bu vesileyle Blog'da "güzel fikirler" başlıklı bir yazı dizisi başlatmış bile oldum.


My Shoe Café'nin konsepti şu şekilde: Kafe şeklinde tasarlanmış mağazada önce standart kalıplarda hazırlanmış ayakkabılardan birini seçiyorsunuz. Daha sonra ayakkabının kaplanacağı malzemeyi, rengini ve aksesuarları belirliyorsunuz. Siz masada kahvenizi içip, beklerken ayakkabınız hazırlanıyor. Aynı işlemi kendi yanınızda getirdiğiniz, mevcut bir ayakkabınıza da uygulatabiliyorsunuz. Ya da çok sevdiğiniz bir ayakkabınızın aynısını yaptırmak için onu örnek olarak da getirebiliyorsunuz.






Burayı 26 yaşında ayakkabı tutkunu olan bir bayan açmış. Kafenin şimdilik çok fazla çalışanı yok. Bütün işi 20 yıllık ayakkabı tamirat deneyimi olan bir usta yapıyor. Ölçüyü alıyor. Ayağınızın ayakkabı içerisinde rahat ettiğinden emin oluyor. Daha sonra görsele ilişkin isteklerinizi hazırlamaya başlıyor. Eğer yeniden yapım bir ayakkabı istemiyorsanız seçilen aksesuarların mevcut ayakkabıya eklenmesi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Zaten kafe denmesinin nedeni de hazırlanma süresinin bu kadar kısa olması.


Kendim henüz denemedim. Ancak, sevdiğim ayakkabılarımın başka renk ve aksesuarlarda çeşitlerine sahip olma fikri cazip geldi. Orjinaline uydurmaya çalışılan ve bu çerçevede yeniden yapılan ayakkabının ne kadar rahat olacağı hususu tamamen ustanın kabiliyeti ile ilgili. Hatta bence kafenin başarısını da bu kriter belirleyecek.

Fiyatları hakkında da bilgim yok. Öğrenince, ayrıca onu da not düşeceğim.

Buyrunuz bu da kafenin kendi web sayfası:

http://myshoecafe.com/index.html

4 yorum:

kaminetto dedi ki...

Diyorum ya sizi okuyarak hava atmak çok güzelll. Neler öğreniyorum sayenizde. Sevgiyle kalın.

Sis dedi ki...

Waww ama cidden süper değişik bir fikirmiş bu. Acilen İstanbula da açsın birileri.

İmza:

Ayakkabı delisi kadın :D

didem dedi ki...

Cok ilgincmis. Yaratici

kemal kestelli dedi ki...

güzel fikirmiş hakkaten